Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapıları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir esaslık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Bu baplar baş olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır yetişmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve albeni şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Her yangın merdiveninin her dü kanatında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan gestaltlabilmektedir. Dışardan meydana getirilen merdivenler henüz azca maliyeti ve belde kaybının henüz az olmasından dolayı daha çok yeğleme edilmektedir.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yerden artırım sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven mazbut bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar yahut güzel duyu merakların bir faktör olduğu binalar kucakin orantılı hale getirir.

Böylece imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

ürkü pas yardımıyla mideerden dünyaarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı sadık iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok hafif ve hızlı bir şekilde evgin çıkış kuruluşlabilir.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe sahip olması zımnında yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu kapılar dışarıya sadık ve kolay açılabilen kuruluşya sahiptir.

Yangın Bapsı asliye amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın merdivenine mevla sürdürmek büyük bir avantajdır. Pekâlâ bu avantajı halk etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen etkili binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında yapım edilmektedir. Fakat pekâlâ bir yangın merdivenine sahip bulunmak karınin binanızın yeni olması ya da dolgunca yüce olması gerekmemektedir.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Yangın Çıkış Kapısı yahut ivedili kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi karınin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Report this wiki page